Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/harmonifestival.dk/public_html/wp-content/themes/layerswp/core/helpers/post.php on line 59
2. division – Harmonifestival
Close

2. division

Deltagende orkestre i 2. division (i alfabetisk orden):

Holbæk Gardens harmoniorkester

Om dirigenten
Selvvalgt værk:
Heroes Near and Far

Københavns Kommunes Skoleorkester, 2. division

KKSO blev grundlagt i 1955 som en kommunal musikskole, bygget op omkring et blæserorkester. Gennem mange år under ledelse af Peter Deutsch, og derefter Benny Berthelsen, udviklede orkestret sig til at være en af de store fødekæder til det danske musikliv, på linje med Tivoligarden og Suzuki-instituttet.
Orkestret er idag en stor og aktiv del af Københavns Musikskoles virke, og KKSO blev f.eks. en central del af Københavns Kommunes festkoncert i forbindelse med Dronning Margrethe II’s 75-årsfødselsdag.
Derudover har orkestret en omfattende aktivitet, bl.a. med koncertturné i Europa hvert andet år.

Om dirigenten

KKSO dirigeres af Jonas Viggo Pedersen, som er uddannet på DKDM og på Sibelius-akademiet af Jorma Panula, Leif Segerstam og Frans Rasmussen. Udover at være dirigent for KKSO og mange andre orkestre og kor, så er han også generalsekretær for DAO og særdeles aktiv i kulturpolitiske sammenhænge.

Selvvalgt værk:
Gustav Holst: Planeterne, 1. og 4. sats

“Mars, the Bringer of War” er åbningssatsen i storværket Planeterne – et værk i 7 satser, som beskriver de 7 planeter, der indvirker astrologisk på menneskenes sind. Mars har navn efter den romerske krigsgud, og satsen beskriver da også en ondskab og vildskab, der er uden sidestykke i orkesterlitteraturen.
“Jupiter, the Bringer of Jollity” – Jupiter er overguden, faderskikkelsen, og han står som glædens og lykkens bebuder, men også som tordengud med lynkilen i hånden. Satsen rummer blandt andet en monumental hymne i bedste engelske stil, men også et vildt og synkoperet hovedtema: af form som en zigzagget lynkile!

Det er let at høre den storhed, der er i værkerne, og næsten endnu lettere at se de astronomiske proportioner, de omhandler, for sit indre blik. Der er ikke noget at sige til, at klangpaletten blev en af de væsentligste inspirationskilder til Star Wars-musikken af John Williams.